Europa és un poble

“No hi havíem pensat però, sí, és una solució molt russa”

Rússia és un país tan gran que cal posar les distàncies en perspectiva. Per exemple, en línia recta de Moscú a Vladivostok (costa del Pacífic) hi ha tant com de:
  • Illes Canàries a Cuba
  • Teheran a les Illes Canàries
  • Vilafranca – Barcelona - Vilafranca 65 vegades (aquí és on et fas el valent i dius: "Doncs no és tant". Ànims, ves tirant!)
  • Anar i tornar de Sevilla a Reykjavik
  • Huelva al Pol Nord
  • Zona Universitària – Parc del Fòrum potser 520 vegades

El temps es torna a dilatar a la frontera entre Sukhbaatar (la alegria de la huerta)...


...i Naushki.


No hi ha risc de perdre el tren, el vagó està sol durant 3 hores a cada estació i les andanes es converteixen en fòrum de cultures i principal punt d'entreteniment a kilòmetres a la rodona.


A destacar dos episodis importants:

Sense claus pel candau (cadenat pels lletraferits). Ens hem deixat les claus d'un dels candaus de la maleta a Ulaan-Baatar. Com ho podem fer? A les pel·lícules agafen un clip de cabell, un parell d'intents i ho tenen. A la vida real, si el candau és un candau-candau, això no passa. Opció dos: serrar el candau, sense eines preguntem a aduanes russes si ens poden donar un cop de mà. Per què serrar el candau? Reventa l'anella de la cremallera que és més fàcil!


Invasió bovina. Esquellots que sonen en la distància es tornen propers. Vaques? VAQUES! Vaques a l'estació de tren que, golafres, destrossen el menut jardí de l'andana. Els viatges entretinguts, fent fotografies i observant l'escena. El personal de l'estació, cridant, espantant el ramat.


El tren torna a arrancar direcció Irkutsk. El paisatge segueix infinit fins l'encreuament d'Ulan-Ude, on el ramal del Transmongolià es junta amb el del Transsiberià. Som a la Sibèria.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Capítol 2 - Fiji Time (31/07)

Carbó i sang