Cultura

"Bfff... Vaia temasso, escolCALLA que estic llegint"

Una aventura com aquesta no et pot entendre sense entreteniment, distracció o diversió. Les hores de tren son molt romàntiques però segueixen sent moltes, el paisatge pot tornar-se preciosament monòton i dormir té el seu límit. Abans d'acabar amb Novosibirsk, Yekaterinburg i Moscou fem una parada per parlar de la cultura importada que ens han acompanyat durant aquest viatge.


Lectura

És necessari dur-se'n, boi obligatori. Un potser se't fa curt a menys que sigui llarg i/o dens. Nosaltres vam triar:

Marie Kondo - La màgia de l'ordre (Ara Llibres) +info

El món es divideix entre aquells que han llegit Marie Kondo o coneixen algú que ha llegit Marie Kondo i els que no. Una guru de l'ordre que amb senzills consells és capaç de fer més gran no només casa teva, també la teva vida. Sentit comú que passa per alt si ningú t'explica.

Moscú - San Petesburgo (Anaya Touring) +info

La pitjor guia de viatges per anar a Moscú i/o Sant Petersburg editada en castellà.
Gens recomanable.

Maksim Óssipov - El crit de l'ocell domèstic (Club Editor) +info

Literatura feta gairebé poesia on es "neix en una guerra i es mor en una altra". Spoiler: d'Stalin a Putin.

Trans-Siberian Railway (Lonely Planet) +info

La Bíblia.

Josep Fontana - El siglo de la revolución +info

Un brutal repàs històric a mode de amè relat dels darrers 100 anys i pico d'aquest bonic planeta del gran univers. Spoiler: no som ningú i estem manats pels de sempre i sempre pels putos calers. GOVERNEM-NOS!


Escriptura

L'estàs llegint.


Música

Vital per a la supervivència humana i la recerca de la llum, la música és també un element indiespensable per aconseguir l'horitzó. Aquesta ha estat la banda sonora del viatge (estalviem anys, discografia i enllaços per anar més ràpid, ho trobareu tot a la Wikipèdia ;).

Tot perles. Agafa aire.

Animal Collective amb Merriweather Post Pavilion i Strawberry Jam, angulars del pop que no s'entén // Arctic Monkeys amb l'única cosa pel que va servir MySpace: Whatever People Say I Am, That's What I'm Not // Bloc Party amb Silent Alarm, himnes de brigada // Bogarde amb Techno Moreneta Metal i tots els temes possibles // Clap Your Hands Say Yeah amb el seu debut homònim // Crystal Fighters amb l'única cosa que han fet bé: Star of Love // The Dandy Warhols amb els 13 actes de Thirteen Tales from Urban Bohemia // Digitalism amb Idealism (POGO!) i I Love You Dude (CIRCLES!), faltava Mirage i el DJ Kicks però no els tenia baixats // Disclosure amb una nova manera d'entendre el hausete: Settle // Els Amics de les Arts amb un parell d'EP: Castafiore Caberet i Roulotte Polar i dos LP: Bed & Breakfast i Espècies per catalogar // The Flaming Lips amb, ojo aquí, Yoshimi Battles the Pink Robots, At War with the Mystics, Embryonic i Peace Sword EP // Franz Ferdinand ÒBVIAMENT amb Franz Ferdinand, You Could Have It So Much Better, Tonight: Franz Ferdinand i Right Thoughts, Right Words, Right Action // Gossos amb el seu primer àlbum post-rock-català Oxigen // El Guincho sense la fase trap, amb: Alegranza!, Piratas de Sudamérica Vol 1 EP i Pop Negro // Interpol amb les joies absolutes indiscutibles: Turn on the Bright Lights i Antics // Is Tropical amb l'incunable When O' When, Native To i el hit Dancing Anymore // The Karelia amb el seu únic Divorce at High Noon // Kasabian i el destructor homònim // Kiev Cuando Nieva amb el darrer brillant Los Bienes // The Killers amb el primer i millor disco: Hot Fuss // The Libertines amb els dos discos de veritat: Up the Bracket i The Libertines (i també el temasso Don't Look Back into the Sun) // Mendetz amb tota l'artilleria: Mendetz, Souvenir i Silly Symphonies // Orxata (Sound System) amb 1.0, 2.0 i 3.0 // MGMT amb els dos primers bailables: Oracular Spectacular i Congratulations // Placebo amb el màxim possible: Sleeping With Ghosts // Pulp i la parella de ball His 'n' Hers i Different Class // The Rapture i el primer-primer: Echoes // Ratatat sense el darrer perquè no estava baixat: Ratatat, Classics, LP3 i LP4 // Television amb Marquee Moon, perfecte // Ultraplayback amb tots els himnes de Minifalda Scratch, Por fin ricos y famosos i El día en la noche, la noche en el día // vàlius amb els discursos Escola i Fam // Vampire Weekend amb l'homònim (puto hype) // Vive la Fête amb la discoteca Nuit Blanche // The White Stripes amb el pack bàsic: The White Stripes, De Stijl, White Blood Cells i Elephant // Will Spector y Los Fatus per no parar de cantar i ballar amb Bicàberut!, Paquete de Tabaco EP i Arriba de Bien


Vídeo

Segueix el canal: https://www.youtube.com/user/imperiamic

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Capítol 2 - Fiji Time (31/07)

Baikal i el descans

La Gran Muralla China